Tänk om vi vände upp och ner på veckoplaneringen

Ofta på söndagseftermiddagar sitter jag och resten av familjen och går igenom vad som ska hända kommande vecka, olika aktiviteter, möten, resor och så vidare. Liksom säkert många andra i vårt avlånga land. Då tänker jag ibland – så fantastiskt det hade varit att utgå från hur jag vill må den kommande veckan i min kropp och knopp och därför först bestämmer vilka fysiska aktiviteter och återhämtningsstunder jag vill ha, med utgångspunkt i hur det känns här och nu och hur jag har upplevt min senaste vecka. Därefter planerar jag in jobbuppdrag, åtaganden och andra aktiviteter.

Hur vill jag må i kropp och knopp nästa vecka?

Undrar hur vårt samhälle skulle se ut och fungera då? Jag nämnde som hastigast min tanke för en närstående. Hen svarade brutalt uppriktigt att det borde jag förstå att så kan man inte ha det för vad skulle alla arbetsgivare tänka om det och väldigt mycket skulle fungera dåligt. Men jag är inte så säker på det. Tänk om arbetsgivare både privat och offentligt skulle tjäna in magiska summor på förbättrad hälsa och nästan inga sjukskrivningar. Kanske romantiserar jag, men jag gillar att föreställa mig hur människor i vårt samhälle skulle må om vi vände på ”steken”; hur skulle vår individuella och gemensamma hälsa påverkas? Som sagt, tänk om.

Leave a reply