Okej, jag erkänner…

Jag är verkligen inte en regelbunden bloggare. Jag är framför allt inte regelbunden. Och definitivt inte bloggare.

Däremot är jag massageterapeut och friskvårdskonsult som brinner för mina klienters bästa. Att med minsta möjliga input bidra till största möjliga effekt är mitt yttersta mål. Ibland märker både klienten och jag effekt efter en enda behandling. Andra gånger tar det betydligt längre tid. Det beror på så många olika faktorer. Och det behöver både jag och mina kunder känna ödmjukhet och förståelse inför.

Man kan inte skynda när det handlar om kroppen och dess spänningar. Kroppen har sin rytm, helt unik för varje individ. Allt vi upplevt genom livet – såväl det goda som det mindre goda – lagras i våra muskler och i vårt sinne. Ibland i det undermedvetna. Men musklerna glömmer aldrig. Kroppen är smart, den minns. Ibland behöver man bara få lite hjälp på vägen för att vända en negativ spiral och skapa nya processer, och minnen, i musklerna. Ofta är det de små stegen som får den största betydelsen. Därför ska man aldrig underskatta ens den minsta lilla förändring man mäktar med att göra.

Kunskap är makt. Därför är min ambition att alltid dela med mig av min kunskap om kroppen, dess spänningar och förbättringspotential till varje kund jag möter.

Jag önskar innerligt att jag kunde hjälpa alla som söker upp mig. Tyvärr går det inte alltid, av olika anledningar. Jag slussar då gärna vidare till andra utövare, såväl sjukvård som andra kroppsterapeuter, när jag bedömer att det kan leda till bättre resultat.

Med dessa enkla rader vill jag bara berätta hur oerhört tacksam jag är för att jag fått och tagit möjligheten att ändra yrkesbana i mitt liv och att jag nu får möta så många olika människor, med olika kroppsliga (och själsliga) utmaningar, där jag får chansen att bidra till smärtfrihet, styrka, rörlighet och bättre andning. Det är tack vare er alla kunder som jag fortsätter brinna!

Ett varmt och innerligt tack, från djupet av mitt hjärta, för alla förtroenden ni visat mig detta år. Jag vill önska er en riktigt god och avkopplande jul & ett gott nytt år!

Jag avslutar med att citera Dalai Lama, som sägs ha yttrat följande som verkligen tål att tänkas på. Någon frågade honom vad som överraskade honom mest med mänskligheten. Han svarade:
”Människan. För att han offrar sin hälsa för att tjäna pengar. Sen offrar han sina pengar för att få tillbaka hälsan. Därefter oroar han sig för framtiden så att han inte kan njuta av nuet; resultatet blir att han varken lever i nuet eller framtiden; han lever som att han aldrig kommer dö; sen dör han utan att verkligen ha levt.”

Så klokt. Ta hand om er! Vi ses på det nya året! / Lena

Leave a reply