• Västra Kompassgatan 11, Ystad
 • 0722-04 56 74
 • info@suntosant.se

Välkommen till Sunt & Sant friskvård och utveckling

SUNT handlar för mig om närvaro, livspussel och rutiner, tid för träning, avslappning och återhämtning, balans mellan arbete och fritid, maten som håller oss friska, beröringens och massagens betydelse för så mycket, ja till och med för immunförsvaret. Och icke att förglömma – den hjärtliga humorn och det befriande skrattet.

SANT refererar till att vara äkta mot sig själv och andra, att leva så som man innerst inne vet och känner är det rätta för en. Det handlar också om medkänsla, inte minst med sig själv.

Därför heter mitt företag Sunt & Sant.

``Jag är övertygad om varje människas egen förmåga att ta ansvar för sitt liv och välbefinnande, utifrån sina egna förutsättningar. Ibland kan man bara behöva hjälp till självhjälp som utvecklar förmågan och stimulerar viljan.``

- Lena Wahlberg

Därför kan jag hjälpa dig

Jag har lång yrkeserfarenhet – inom olika tjänster och branscher – av att möta, motivera och vägleda människor.

Utbildning: diplomerad OptimumTränare från OptimumMetoden, diplomerad medicinsk massageterapeut, friskvårdskonsult och lymfmassör från Axelsons Gymnastiska Institut, mindfulnessinstruktör från Mindfulnesscenter, kommunikatör från IHR (Institutet för högre reklam- och kommunikationsutbildning) samt beteendevetare från Lunds Universitet.

Under 2015-16 valde jag att gå över till att arbeta inom friskvård, helt enkelt eftersom jag i flera år haft ett intresse för det hälsofrämjande och för att jag uppriktigt tror på varje människas egen förmåga att ta ansvar för sitt liv och välbefinnande.

Jag vill bidra till att skapa medvetenhet om vikten av att bevara, förstärka och vårda sin hälsa och inte minst att se den som en av våra största resurser.

Som OptimumTränare arbetar jag med postural terapi eller hållningsterapi som inkluderar analys, speciell behandling och riktad träning för kroppens s k posturalkedja. Som medicinsk massageterapeut arbetar jag med behandlande massage, d v s med hjälp av olika tester och massagetekniker söker, hittar och behandlar jag orsaker till problem i rörelseapparaten. Jag erbjuder även klassisk svensk massage, lymfmassage och käkledsbehandling.

Är medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, har patient- och ansvarsförsäkring, är utbildad instruktör i hjärt- och lungräddning samt innehar F-skattsedel.

Vill du veta mer om mig?
Artikel i Friskvårdsmagasinet, mars 2017, av Axelsons Gymnastiska Institut

Personuppgiftspolicy

Läs personuppgiftspolicy för Sunt & Sant friskvård och utveckling i Skåne

Mina 6 ledstjärnor

  • Ett helhjärtat engagemang,
  • Respekt för medmänniskor, djur och natur.
  • MMMN (Möten Med Medveten Närvaro).
  • Ha fokus på det som är möjligt, istället för det som känns omöjligt.
  • Att se och förstå helheten.
  • …  och… man får ha roligt samtidigt som man arbetar!

Kvalitetssäkrad enligt KrY

  Som medlem i Kroppsterapeuterna är man:

  • Välutbildad.
  • Har behandlingsskade- och ansvarsförsäkring.
  • Följer branschens etiska regler.