Varför massage?

När man googlar på ”Varför är massage så bra” får man fler än 600 000 sökträffar. Det finns helt enkelt massor av information om detta. Allra mest intressant tycker Sunt & Sant det är med forskningsbaserad fakta.

Forskning har visat att massage har många goda effekter för dig och din kropp, utöver att det är behagligt och ökar ditt allmänna välbefinnande.

Cirkulation
Massage gör att blod- och lymfcirkulationen ökar och ger en bra genomblödning av dina muskler. På så sätt får musklerna hjälp att fungera som de ska och spänningar minskar eller försvinner.

Immunförsvaret
Om du får massage regelbundet blir du inte lika lätt sjuk, eftersom immunförsvaret förbättras.
– – –

Oxytocin
Lugn och ro-hormonet oxytocin frisätts i din kropp vid massage och detta gör att du känner dig lugn och tillfreds. Din stressnivå sänks och din koncentrationsförmåga ökar.

Blodtryck och puls
Blodtrycket går ner och pulsen sänks under massage. Detta är särskilt bra för dig som lider av högt blodtryck eller stressar lite för mycket.

Musklerna
Musklerna blir mjuka och elastiska och fungerar bättre efter massage. Massage har god effekt på träningsvärk och motverkar ärrbildningar efter skador i muskelvävnaden.

Humör och sömn
Ditt humör blir mer balanserat och din sömn förbättras av massage.

Tarmarna
Massage har en positiv inverkan på tarmrörelserna och får din mage att må bättre. Den utökar utsöndringen av vätska och restprodukter.

Andning
Din andning blir lugnare och djupare.

More Articles